St Hippolyt Hästfoder

Hästen ger oss styrka, harmoni, glädje och hela sin uppmärksamhet. Vårt ansvar är att i gengäld stå för hästens välbefinnande och att tillfredställa hästens grundläggande behov. Här spelar foder och utfodring en väldigt viktig roll.

St. Hippolyt har gjort det till sin uppgift att „fodra som naturen själv“. Det vill säga att utveckla, utforska och hela tiden anpassa fodringskonceptet till hästens olika livssituationer, tillsammans med de senaste vetenskapliga rönen.

Produktionen av hästfoder följer fullvärdesprincipen. Förarbetning av råvaror till färdiga produkter tar hänsyn till alla aspekter i fullvärdesprincipen:

  • skonsamma förarbetningsprocesser för att skydda värmekänsliga vitaminer, enzymer, omättade fettsyror och sekundära växtmetaboliter
  • reduktion av tryckbelastning, temperatur och findelning i alla müsli- och pelletsprodukter
  • varierat spektrum av råvaror, som från naturens sida har ett mycket högt innehåll av närings- och vitalämnen är grunden för varje recept
  • ingen användning av kemiska tillsatser

Härtill hör också det konsekventa frånval av konstgjorda aromämnen, bindningsmedel och konserveringsmedel. Örter, vitlök, vitaminer, maltättika och melass utgör i stället en helt naturlig konservering av fodret. Målet är att vidhålla det värdefulla innehållet i varje råvara genom hela produktionsprocessen. 

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.